BredaPhoto Festival belicht invloed van voortrazende wetenschap

Tot en met 21 oktober vindt het internationaal fotofestival BredaPhoto plaats. Het thema van de achtste editie ‘To Infinity and Beyond’ gaat over de invloed van de almaar voortrazende wetenschap. En verdere verdieping van het thema vindt plaats tijdens een ‘Big Data Weekend’.

Brengt die almaar voortrazende wetenschap louter vooruitgang of openen we een doos van Pandora vol nare verrassingen? Ruim vijfenvijftig fotografen tonen op vijftien binnen- en buitenlocaties in Breda de kansen, de gevaren en de dilemma’s. Zij nemen de ruimte om te laten zien wat zich voor onze ogen afspeelt, maar durven misschien ook wel een voorzichtige voorspelling te doen van wat ons staat te wachten.

Big Data Weekend

Op 15 en 16 september organiseert BredaPhoto een ‘Big Data Weekend’. Zo wordt de bezoeker in de interactieve experience ‘The Mirror Room’ ondergedompeld in de wereld van de Big Data. Je stapt een magische maar ook slimme ruimte in, waarin je als bezoeker onbewust bekeken en gemeten wordt.

Verder presenteren Wave of Tomorrow en BredaPhoto een verdiepingsprogramma rondom de invloed van big data op mens en maatschappij. Ontwerpers en kunstenaars vertellen welke rol data in hun werk speelt en op welke manier zij kritische vragen stellen over de toekomst van big data.