Bibliotheekblad organiseert eerste Schrijfwedstrijd

Zusterblad van IP, Bibliotheekblad, organiseert dit jaar voor het eerst de Bibliotheekblad Schrijfwedstrijd. Hiermee hoopt het ‘nog meer bekendheid en waardering te genereren voor de bibliotheken en voor alles wat zij doen’. Meedoen kan tot 1 augustus.

Bovenal is de schrijfwedstrijd in het leven geroepen voor de klanten/leden van de bibliotheek. Bibliotheekmedewerkers (of mensen die bij een aanverwante instelling werken) mogen niet meedoen, laat Bibliotheekblad weten. 
De wedstrijd kent twee categorieën: t/m 16 jaar en 17 jaar en ouder. Meedoen mag in allerlei vormen: van proza tot poëzie, van column tot rap. De maximale lengte is 1500 woorden.

De prijzen

De vijftien beste inzendingen worden gebundeld in een boek dat ter gelegenheid van de schrijfwedstrijd wordt gemaakt. Van elke categorie ontvangt de winnaar een award en een prijs van 1000 euro. Alle inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury, met Gerdi Verbeet als voorzitter.

Om zo veel mogelijk mensen mee te krijgen met de schrijfwedstrijd, hoopt Bibliotheekblad op de hulp van de bibliotheken. Daarvoor heeft het een marketingpakket samengesteld met onder meer flyers en een promotievideo die bibliotheken via hun eigen digitale kanalen kunnen verspreiden.

Kijk voor meer informatie en voor de voorwaarden op bibliotheekblad.nl/schrijfwedstrijd.