Bert de Vries nieuwe directeur Stadsarchief Amsterdam

Bert de Vries, nu directeur van het Historisch Centrum Overijssel (HCO) in Zwolle, stapt per 1 november in eenzelfde functie over naar het Stadsarchief Amsterdam. Een jaar eerder volgde zijn voorganger Marens Engelhard Martin Berendse op als algemene rijksarchivaris en algemeen directeur van het Nationaal Archief.

Na zijn studie geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam werkte Bert de Vries onder meer bij het Rijksarchief in Noord-Holland. In het kader van zijn opleiding archivistiek liep hij stage bij het Gemeentearchief aan de Amsteldijk. Vervolgens werkte hij zestien jaar bij het Nationaal Archief waaronder als adjunct-directeur. In 2007 werd hij directeur bij het Historisch Centrum Overijssel in Zwolle.

“Er liggen tal van belangrijke opgaven bij het Stadsarchief,” vertelt Bert de Vries op stadsarchief.amsterdam.nl. “De voornaamste opgave is het verzilveren van de kansen die nieuwe technologieën ons bieden. Dat geldt zowel voor modern informatiebeheer als op het gebied van dienstverlening. De opgave ligt daarin dat informatie zodanig wordt beheerd dat aan alle eisen van een goede bedrijfsvoering en aan de eisen van wetgeving wordt voldaan. Dat betekent concreet dat informatie altijd goed toegankelijk moet zijn.”