Beeld & Geluid en Bibliotheek Den Haag gaan samenwerken rond mediawijsheid


Beeld & Geluid en Bibliotheek Den Haag gaan de komende jaren samenwerken om workshops over mediawijsheid naar het onderwijs in de regio Den Haag te brengen. Leerlingen, studenten en docenten kunnen na de zomervakantie de workshops bezoeken.

Beeld & Geluid in Den Haag is per 1 juli gesloten en brengt daarom de programmering onder op andere locaties in de stad. De eerste nieuwe locatie is de centrale bibliotheek van Bibliotheek Den Haag.

Sam Hermans, directeur Bibliotheek Den Haag en Haags Gemeentearchief: ‘Het belang van mediawijsheid is groot. Vooral voor jongeren is het vergroten van het bewustzijn op dit vlak onmisbaar. Het is mooi dat we het aanbod in onze vestigingen kunnen uitbreiden met de workshops van Beeld & Geluid.’

Desinformatie, journalistiek en influencers

Beeld & Geluid Onderwijs is er voor leerkrachten en docenten die voorop willen lopen in digitale geletterdheid en burgerschap. Daarnaast kunnen ze het leven van hun leerlingen in media versterken. Ze krijgen tijdens interactieve workshops inzichten in zaken als (nep)nieuws en desinformatie, influencers, journalistiek en pers, memes en filterbubbels.

Publieksprogrammering

Naast het verhuizen van het workshopaanbod gaat ook een deel van de publieksprogrammering van Beeld & Geluid naar de Centrale Bibliotheek. Het eerste evenement is Cartoons Day 2024 op 17 oktober, met de uitreiking van de Cartoon Award Junior en de European Cartoon Award.