App Vakantiebieb weer beschikbaar

Vanaf vandaag is de gratis app van Nederlandse openbare bibliotheken, VakantieBieb, weer voor iedereen beschikbaar. De VakantieBieb biedt een leespakket voor het hele gezin met romans, thrillers, kinderboeken, tijdschriften, reis- en taalgidsen en een medisch naslagwerk.

Het vernieuwde aanbod omvat onder meer titels van bestsellerschrijvers als Herman Koch, Saskia Noort en Stephen King en tijdschriften zoals de WK-editie van Hard Gras, Libelle, Flair, Panorama en Fashionata. De app is gratis te downloaden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. Gedownloade titels worden opgeslagen in een digitale boekenkast, waarna er  geen internetverbinding meer nodig is voor het lezen van de e-books.

Stichting Bibliotheek.nl (BNL) ontwikkelt in opdracht van het ministerie van OCW en in nauwe samenwerking met de openbare bibliotheken de digitale bibliotheek. De VakantieBieb en de LuisterBieb zijn twee speciale apps, die naast e-books ook deel uitmaken van het pakket aan digitale diensten dat zij aan openbare bibliotheken beschikbaar stelt.