Aces Direct en Stichting Digidromen bieden laptops aan kinderen die in armoede leven

Het Tilburgse IT-bedrijf Aces Direct gaat een samenwerking aan met Stichting Digidromen. Deze stichting voorziet kinderen die in armoede opgroeien van een laptop die ze zowel op school als thuis kunnen gebruiken. Aces biedt opgeknapte gebruikte laptops uit het bedrijfsleven en geeft technische ondersteuning.

‘Samen met Stichting Digidromen willen we zorgen dat ieder kind kan beschikken over een laptop, bijbehorende accessoires zoals een muis en een oplader en technische support. Zo willen we het verschil tussen kinderen die in armoede leven en kinderen die welvarender opgroeien, verkleinen’, zegt Sven van Boxtel, managing director van Aces Direct.

Kinderen in armoede

Minimaal vijf procent van de kinderen in Nederland leeft in armoede. Dat komt neer op een à twee kinderen per schoolklas. Dit zijn kinderen die door gebrek aan financiële middelen geen laptop tot hun beschikking hebben, terwijl deze heel belangrijk is voor hun ontwikkeling.

De laptops uit het bedrijfsleven kunnen na een opknapbeurt vaak nog jaren mee. Van Boxtel: ‘Het duurzaam opnieuw inzetten van IT-middelen is voor onze organisatie een belangrijk speerpunt.’