Directeur-bestuurder Nina Nannini vertrekt bij NBD Biblion

Nina Nannini vertrekt na een periode van acht jaar per 1 december als directeur-bestuurder bij stichting NBD Biblion. Onder Nannini heeft de stichting een ontwikkeling doorgemaakt naar een toekomstbestendige organisatie. Daarom heeft ze besloten dat nu het goede moment is om het stokje over te dragen.

Nannini begon in december 2016 als adjunct-directeur bij NBD Biblion. In korte tijd wist ze de klantgerichtheid te verbeteren en de levertijden naar het door bibliotheken gewenste niveau te verkorten. In 2018 volgde haar benoeming tot directeur-bestuurder.

Strategische herpositionering

Onder leiding van Nannini werd de strategische herpositionering van NBD Biblion ingezet: alle bibliotheekdiensten zijn ondergebracht in de Stichting NBD Biblion. ‘Eventuele winsten uit onze besloten vennootschappen worden geïnvesteerd in de stichting’, zegt Nannini. ‘Dat geeft ons meer financiële ruimte om activiteiten voor bibliotheken en scholen te ontwikkelen die bijdragen aan de maatschappelijke opgave van de bibliotheekbranche.’ 

Ook werden twee bedrijven toegevoegd aan de NBD Biblion Groep. Met de overname van Bookarang in 2020 haalde NBD Biblion AI-technologie in huis. Sinds de overname van Aura Software in 2021 kunnen mediatheken op scholen beter inzetten op leesbevordering. Sinds 2022 zet NBD Biblion in op datagedreven werken, het robuust maken van de digitale infrastructuur en digitale veiligheid.

Gezonde onderneming

Barbara de Greeff, voorzitter van de raad van toezicht van NBD Biblion: ‘De organisatie heeft onder Nina’s leiding een stevige ontwikkeling doorgemaakt. Er staat nu een gezonde onderneming die is toegesneden op het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met de branche. Met het nieuwe managementteam is een sterke basis gelegd voor de toekomst.’ Nannini: ‘Ik kijk terug op acht prachtige jaren. Ik neem nu eerst een periode rust en ga dan nadenken over een volgende stap in mijn loopbaan.’

NBD Biblion stelt op korte termijn een interim-directeur aan en gaat op zoek naar een nieuwe directeur-bestuurder.