Business controler IT gezocht bij provincie Noord-Holland

36 uur | Haarlem

Weet jij alles van informatie- en datasystemen en breng jij de control binnen het I-domein naar een hoger niveau? Kom dan werken bij de provincie!

Zijn alle risico’s rondom de cloud goed afgedekt? Zijn de veiligheidscamera’s langs de provinciale wegen goed beveiligd? Gebruiken onze algoritmes de juiste data en gaan we ethisch te werk? Als senior business controler I-domein houd jij je bezig met dit soort vragen. Je werkpakket bij de provincie Noord-Holland is enorm divers en de ontwikkelingen binnen ICT en data staan nooit stil. Zie jij dit als een uitdaging en vind je het leuk met alle lagen van de organisatie in contact te komen? Solliciteer dan nu!

Jouw baan

De provincie Noord-Holland is continu in beweging op het gebied van informatievoorziening, data en nieuwe technologieën. Denk aan kantoorautomatisering (SAP, Microsoft, Verseon en andere tools) en operationele systemen (in bruggen, sluizen, viaducten). Hiervan ben jij binnen Concerncontrol dé kennisbron en vraagbaak. Je volgt en analyseert de ontwikkelingen binnen het I-domein en adviseert de concern controler en eigenaren van de systemen en data over verbeteringen van de kwaliteit, efficiëntie en effectiviteit van de IT-systemen, datakwaliteit en processen. Ook adviseer je over en beoordeel je de veiligheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Zo breng jij de control binnen het I-domein naar een hoger niveau.

Je doet ook zelf onderzoek naar de ontwikkeling, de implementatie en het beheer van de informatie- en communicatietechnologie die we bij de provincie Noord-Holland gebruiken. Je rapporteert en documenteert hiervan de resultaten. Zie je vanuit jouw expertise dat bepaalde processen niet goed verlopen? Dan ben je niet bang deze risico’s te benoemen tot aan directieniveau toe. Vervolgens zet je je actief in om er wat aan te doen. Bij al deze werkzaamheden heb je contact met alle lagen van de organisatie. Zo zit je om tafel met programma- en projectleiders, systeemeigenaren, accountants, de chief information security officer en de directie.

Dit bieden wij

  • Een bruto jaarsalaris tussen € 79.888,53 en € 113.283,68 (schaal 13) op basis van 36 uur per week. Dit is inclusief het Individueel Keuze Budget van ongeveer 22% van je bruto maandsalaris, dat je onder meer kunt inruilen voor extra vrije dagen.
  • Een opleidingsbudget van € 6.000 per vijf jaar. Daarnaast zijn er andere opleidingsmogelijkheden, omdat wij jouw ontwikkeling belangrijk vinden.
  • Een jaarlijkse salarisverhoging van 3% tot aan het einde van je schaal.
  • Een goede pensioenregeling waaraan de provincie meebetaalt.
  • Een volledige vergoeding van woon-werkverkeer en dienstreizen bij gebruik van het ov.
  • Een jaarcontract met de bedoeling je aan het einde van dat jaar een vast contract aan te bieden.
  • Wij zorgen onder meer voor een bureau en beeldscherm, zodat je jouw thuiswerkplek goed kunt inrichten.

En dat is nog niet alles. Lees op www.noord-holland.nl/werkenbij waar je als collega bij Noord-Holland verder op kunt rekenen.

Hier ga jij werken

Bij de provincie Noord-Holland werk je aan de toekomst. Elke dag opnieuw zet je je samen met 1.400 collega’s in voor een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor bijna 3 miljoen Noord-Hollanders. Daarbij gaat het er innovatief aan toe. We stimuleren en faciliteren smart mobility, de energietransitie, grootschalige natuurontwikkeling en de nieuwste technologieën zoals slimme apps. En ook jóuw toekomst staat bij ons centraal. Je krijgt alle ruimte om te kiezen welke kant je op wilt en om je ambities waar te maken. Wij ondersteunen je hierbij. Bijvoorbeeld met een ruim opleidingsbudget en de mogelijkheid om, in overleg, tijdelijk in een ander project te duiken of een initiatief te starten.

Je komt te werken binnen de sector Concerncontrol. Het team bestaat uit zo’n twintig collega’s die allemaal hun eigen kennis meebrengen. Iedereen zet zich met veel enthousiasme en toewijding in om de organisatie verder ‘in control’ te brengen. Deze gezamenlijke drive zorgt voor een goede teamspirit. Omdat niet iedereen elke dag op dezelfde locatie werkt, worden er actief sociale momenten georganiseerd. Denk aan gezellige borrels of sectordagen met leerzame én uiteraard leuke activiteiten.

Dit ben jij

  • Communicatief en sociaal vaardig: je kunt effectief samenwerken met verschillende belanghebbenden, zoals klanten, collega’s en leveranciers.
  • Analytisch: je analyseert de ontwikkelingen op het gebied van informatievoorziening, data en nieuwe technologie en identificeert verbeterpunten.
  • Flexibel en proactief: je kunt makkelijk schakelen en neemt graag zelf initiatief.
  • Innovatief: je bent op de hoogte van de nieuwste trends op het gebied van informatievoorziening en data en gebruikt deze volop in je eigen werkzaamheden.
  • Organisatiegericht: je ondersteunt de strategische doelstellingen van de provincie door het leveren van advies op maat.

Verder heb je:

  • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding in de richting van ICT, informatica, technische bedrijfskunde of vergelijkbaar.
  • Minimaal drie jaar relevante werkervaring als senior ICT-adviseur, business intelligence specialist of vergelijkbaar.
  • Aantoonbare kennis van en ervaring met diverse ICT-systemen, -tools en -methoden, zoals Windows, Office 365, cloudomgevingen en de daartoe behorende diensten, zoals agile en scrum.
  • Projectmanagement- en organisatorische vaardigheden om ontwikkelingen op het gebied van informatievoorziening en data te kunnen beoordelen en bewaken.

Word onze nieuwe collega

Reageer voor 12 september 2024 via de solliciteerbutton. Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv en motivatiebrief t.a.v. Jean Bierhuizen, concern controler. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel of app dan met Wil van Hooijdonk via 06-54 90 83 30. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Servicedesk Info Personeel via 023-514 52 22 (keuze 3). De gesprekken zullen plaatsvinden op 17 september 2024.

Goed om te weten

Wij werken voor alle Noord-Hollanders. En dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom streven wij naar diversiteit in onze teams.
Voor een baan bij de provincie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.
Voor deze functie is er sprake van een diploma- en referentie(s)navraag.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.