Strategie, innovatie, architecting. Ben jij de strategisch informatieadviseur die dit weet te combineren?
De gemeente Delft is op zoek naar een
strategisch informatieadviseur
(18-32 uur)
Landen en steden zijn gebouwd op data. Een stad besturen zonder over enige informatie te beschikken, is als een fiets of auto besturen in extreem dichte mist. De gemeente Delft beschikt over zeer veel informatie. Over haar bewoners, over de stad, over haar eigen bedrijfsvoering. Dat roept in de samenleving steeds meer vragen op. Bijvoorbeeld: welke gegevens verzamelt de gemeente over inkomens, uitkeringen, schulden? Hoe bewaren we die gegevens? Hoe beveiligen we ze? Hoe zorgen we dat we informatie snel kunnen uitwisselen en hoe maken we er sturingsinformatie van?
Je rol
Je bent een strategisch informatieadviseur met lef. Je hebt voelsprieten voor kansen én risico’s van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van informatievoorziening. Bijvoorbeeld in de ontwikkeling van de digitale stad, in samenwerkingsverbanden tussen gemeenten en andere organisaties en in grote gemeentebrede projecten.
Die ontwikkelingen, kansen en risico’s weet je op creatieve wijze en overtuigend te vertalen naar de Delftse praktijk in de vorm van beleid, richtlijnen en advies.
Je vormt zo de brug tussen strategie en operatie, tussen business en technologie, tussen bestuurlijke advisering en beleid en uitvoering. Op deze manier bied je verandering die op de organisatie afkomt een plek binnen ons werk voor de stad.
Als strategisch informatieadviseur ga jij met jouw brede kennis van informatievoorziening en interesse in nieuwe technologie aan de slag. Je verzorgt in de brede zin advisering over informatievoorziening en hebt daarbij ook aandacht voor informatietechnologie, informatiebeheer en business intelligence. Daarnaast ben je een belangrijk aanspreekpunt voor de organisatie bij nieuwe grote vraagstukken. Je werkt nauw samen met de cio en het managementteam Informatievoorziening.
De strategisch informatieadviseur:
- vertaalt wetgeving, (inter)nationale normenkaders en strategische uitgangspunten naar beleids- en richtlijnen en concrete uitvoering en projecten. Denk hierbij onder andere aan ontwikkelingen op het gebied van de Wet open overheid en aan de steeds belangrijker wordende rol van informatievoorziening in de primaire processen van een gemeente;
- toetst concrete verzoeken uit de organisatie aan beleid en regelgeving;
- adviseert de interne organisatie en de uitvoerende informatieafdelingen (Informatiebeheer, IT, Functioneel & applicatiebeheer et cetera) bij het waarmaken van hun verantwoordelijkheden. Denk hierbij aan het opstellen van de gemeentebrede informatiestrategie en een roadmap waarmee die strategie wordt gerealiseerd;
- signaleert verbeterpunten en adviseert en helpt het management, de organisatie en de uitvoering bij het implementeren van verbeteringen;
- coördineert het Architectuurteam, een netwerkteam dat samen aan de lat staat voor het ontwikkelen van IV-brede architectuur.
Je werkplek
De informatieadviseur maakt onderdeel uit van een integraal team informatieadviseurs en projectleiders binnen de afdeling Informatiemanagement. Deze afdeling is onderdeel van de portefeuille Interne dienstverlening. Samen met andere adviseurs, experts en uitvoerende collega’s werkt de informatieadviseur aan de ambities van de organisatie en aan een toekomstbestendige informatievoorziening, vervat in de roadmap Informatievoorziening. Als strategisch informatieadviseur werk je nauw samen met de cio en het MT Informatievoorziening en ben je een bekend gezicht bij het bestuur van de stad.
Het team adviseurs waar je onderdeel van uitmaakt, bestaat uit twee strategisch adviseurs en vijf businessadviseurs.
Je profiel
Je bent in staat om mensen, processen en systemen te verbinden over de grenzen van afdelingen heen. Je weet met jouw verfrissende en creatieve blik beleid voor het voetlicht te brengen en complexe adviestrajecten effectief vorm te geven. Hierbij werk je proactief en doelgericht. Je hebt en houdt overzicht over het hele werkveld van informatievoorziening. Jij weet een analytische blik te combineren met inlevingsvermogen en je durft overtuigend en gezaghebbend op te treden als de situatie daarom vraagt.
Andere eisen:
- Een afgeronde wo-opleiding, bij voorkeur op het gebied van informatiemanagement, zoals informatiekunde/informatiemanagement, bestuurskunde met informatiemanagement, bedrijfskundige informatica of informatiedienstverlening en management;
- Minimaal twee jaar werkervaring met nieuwe technologie op het gebied van bijvoorbeeld digitalisering, Smart City, Internet of Things et cetera.
- Aantoonbare ervaring met de vertaling van informatievraagstukken naar processen, governancestructuur en functionaliteiten voor systemen.
Ons aanbod
Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 5.008 en maximaal € 6.777 bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 12). De vacature is voor 18 tot 32 uur per week.
Dankzij het individueel keuze budget (IKB) heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of dit gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Eventueel ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.
We blijven altijd met elkaar in gesprek over ontwikkeling van jou als persoon binnen de afdeling.
Binnen Delft hanteren wij een hybride (thuis)werkbeleid. Daarnaast zijn de werktijden flexibel. Dit betekent dat je de werktijden en de locatie waar je werkt zelf kunt bepalen.
Meer informatie of direct solliciteren
Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteerknop drukt? Neem dan contact op met Erik Kruider, afdelingshoofd Informatiemanagement, 06-53 63 40 24, of Joris Martens, strategisch informatieadviseur, 06-52 73 90 50.
Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Overtuig ons ervan dat jij de juiste kandidaat bent en upload jouw motivatiebrief én cv voor zaterdag 27 januari via de sollicitatiebutton.
De jongste oude stad van Nederland
Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven.
De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het dna van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.
Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt
De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, maar heeft te maken met alle ontwikkelingen die ook in de grootste steden van Nederland een rol spelen. Ontwikkelingen die vragen om een voortvarende en vernieuwende aanpak. Wij zoeken ambitieuze, initiatiefrijke professionals.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.