Vacature voor programmamanager OBA NEXT

Openbare Bibliotheek Amsterdam is op zoek naar een programmamanager OBA NEXT (24-36 uur per week).

Als programmamanager OBA NEXT ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren en managen van het programma OBA NEXT. Je bent kwartiermaker binnen de OBA voor het innovatieprogramma én voor de realisatie van de nieuwe locatie aan de Amsterdamse Zuidas.
OBA NEXT is de motor achter alle OBA-programma’s in de stad op het gebied van data-, media-, en informatiewijsheid en digitale weerbaarheid voor alle Amsterdammers. Dat doen we samen met sterke partners, die zich ook in het nieuwe pand aan de Zuidas gaan vestigen. Het fundament wordt ontwikkeld door oba.ontwerplab dat werkt aan nieuwe diensten met maatschappelijke vragen als uitgangspunt. Als kwartiermaker werk en denk je mee aan de adoptie van de prototypes uit het lab door de OBA.

JE PROFIEL

Je hebt een sterk sociaal en professioneel netwerk, in Amsterdam en daarbuiten, en bent in staat om vanuit de strategie van OBA NEXT de juiste partners te vinden en te binden aan het programma OBA NEXT. Je bent een bouwer en in staat het bestaande partnernetwerk efficiënt te verbinden en verder uit te bouwen door strategische partners met elkaar en de OBA in verbinding te brengen. Je hebt ervaring met fondsenwerving en kunt geldstromen binnenhalen om het programma OBA NEXT financieel te ondersteunen. Je bent in staat om vanuit de visie van OBA NEXT aansprekende programmering te ontwikkelen, die aantoonbaar aansluit bij de behoeftes van de doelgroepen van OBA NEXT.

 • Je hebt wo-denk- en -werkniveau.
 • Je hebt een aantal jaren ervaring in programmamanagement en relevante werkervaring in één of meerdere elementen zoals hierboven beschreven.
 • Je bent in staat om vanuit een sterke ambitie daadwerkelijke stappen te realiseren door het bouwen van duurzame samenwerkingen of coalities.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je bent voorloper op het gebied van educatie en/of de digitale transformatie.
 • Je staat in verbinding met de leef- en denkwereld van de nieuwe generatie Amsterdammers.
 • Je bent stressbestendig en kunt goed zelfstandig werken.
 • Je bent bekend met een gemeentelijke structuur en kunt je hierbinnen politiek goed bewegen.
 • Je bent een stevige gesprekspartner en weet op verschillende niveaus je doel te behalen.
 • Je beschikt over enkele specifieke competenties: 
  • samenwerkingsgericht;
  • doortastend;
  • assertief;
  • oplossingsgericht;
  • proactief.

WIJ BIEDEN

 • Een uitdagende en veelzijdige rol in een unieke Amsterdamse organisatie in transitie, actief op het gebied van cultuur, ontwikkeling, informatie en maatschappij.
 • Goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden.
 • Een functie met een werkweek tussen de 24 en 36 uur per week.
 • In eerste instantie een tijdelijk contract voor 1 jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling.
 • Een marktconform salaris- en arbeidsvoorwaardenpakket, cao openbare bibliotheken/kunsteducatie.
 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

SOLLICITEREN

OBA laat zich in deze procedure adviseren door Colourful People. Fatima Bouhriani, partner bij Colourful People, geeft graag antwoord op al je vragen. Zij is bereikbaar via f.bouhriani@colourfulpeople.nl of op 06 505 007 47.
We vragen je jouw interesse middels cv en motivatiebrief zo spoedig mogelijk kenbaar te maken en te sturen naar f.bouhriani@colourfulpeople.nl.
De reactietermijn voor deze functie loopt tot en met 21 mei 2021. De preselectiegesprekken bij Colourful People zijn gepland in week 21. De eerste gesprekrondes bij OBA zijn gepland in week 23. De tweede gesprekrondes zijn gepland in week 24.

Iedereen is welkom bij de OBA en krijgt een gelijke kans. In een stad met meer dan 860.000 unieke Amsterdammers zien we deze variatie graag terug onder onze medewerkers, vrijwilligers en stagiaires. Voel je vrij om op deze vacature te reageren.

Acquisitie stellen we niet op prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *