Eindhoven zoekt strategisch informatieadviseur governance

Ambieer jij een strategische adviesfunctie met maatschappelijke impact? Breng jij ruime ervaring mee op het gebied van governance? Dan hebben wij een fulltime vacature!

Eindhoven is een sterk groeiende stad vol ambitie. We vragen onszelf continu af hoe we onze burgers het best kunnen bedienen. Onze dienstverlening wordt steeds digitaler en de vraagstukken waar de stad voor staat omvatten steeds vaker een IT-component. Jij bent sparringpartner voor de business bij IT-projecten en maakt de vertaalslag van ontwikkelingen naar praktijk. Je gaat aan de slag op het thema governance. Je werkt vanuit je centrale CIO-office aan de overall coördinatie en ontwikkeling van informatiemanagement in de organisatie.

Wat kom jij waarmaken voor Eindhoven?

 • Je ontwikkelt het IV- en IT-besturingsinstrumentarium en bepaalt hoe we dat effectief kunnen inzetten. Ook pak je de analyse en implementatie van maatregelen vanuit diverse audits op. We werken hierbij op basis van het COBIT-stramien (2019).
 • Je ondersteunt de CIO en je collega’s op de bedrijfsvoeringsaspecten rond IV en IT, voor zowel de organisatie als de CIO-office zelf. Je maakt deel uit van het CIO-kernteam.
 • Je ondersteunt daarnaast samen met collega’s de CIO en het CISO-team van de directie van de gemeente Eindhoven. Je bent daarmee medeverantwoordelijk voor het vormgeven van het strategisch informatie- en IV-beleid.
 • Je denkt mee over de ontwikkeling van de organisatie op het gebied van informatiemanagement en Governance, Risk & Compliance (GRC) en je ondersteunt de CIO hierin. Je overlegt met stakeholders om het belang van Risk & Compliance in de organisatie op de agenda te zetten en richt processen in om risicoanalyse te borgen.
 • Je ondersteunt het management bij strategische vraagstukken op het gebied van procesmanagement/-verbetering, informatiemanagement en de inzet van IT.
 • Je borgt de gemeentebrede afspraken en kaders.


Deborah Jessop, SIA I&T Governance a.i.: “Er is enorme ambitie binnen de gemeente Eindhoven om verder te professionaliseren in verband met de opmars naar de digitale transformatie. We werken vanuit een mentaliteit van continu verbeteren. We zijn transparant en maken duidelijke keuzes, zodat uitdagingen bij de wortel worden aangepakt. Het is uitdagend, je moet scherp zijn en snel verbanden kunnen leggen. Jouw netwerk in de organisatie benutten is daarbij heel belangrijk om draagvlak te vinden. Het blijft mooi te zien dat er veel pockets of excellence zijn. Het is aan jou om deze te verbinden en daarmee de vooruitgang kracht bij te zetten”.


Met wie doe je dat?

Je werkt nauw samen met je collega-informatieadviseurs en de andere collega’s binnen het CIO-team. Ieder heeft zijn eigen aandachtsgebied, maar met elkaar zetten we ons in om de organisatie te ondersteunen bij IT-vragen. Om dat goed op te pakken werk je veel samen met de proceseigenaren (sectorhoofden en afdelingsmanagers) en de procesmanagers en procesadviseurs binnen de verschillende domeinen. Daarnaast heb je intensief contact met de directieraad.

Hoe maak jij het waar?

 • Je hebt een wo-achtergrond.
 • Je hebt brede ervaring op het snijvlak van risk, governance en compliance en hebt minimaal drie jaar ervaring in een strategische adviesfunctie. Je bent bekend met het Cobit framework.
 • Je hebt ervaring met het behandelen van kosten-en-baten-vraagstukken rond IV en IT (investeringsplanning, TCO, e.d.).
 • Je weet complexe begrippen helder uit te leggen en kunt communiceren op verschillende niveaus. Je hebt in deze functie veel te maken met verschillende stakeholders: dit kunnen directe collega’s zijn, maar ook de directieraad.
 • Je bent ontwikkelgericht. Je zorgt ervoor dat we elke dag leren en ons blijven verbeteren. Jij zet acties in gang en weet resultaat te boeken.

Hoe maken wij jou blij?

Met een baan waarmee je impact hebt op de stad en de gemeente Eindhoven. En een informele organisatiecultuur, waar oog is voor een goede werk- en privébalans. Verder mag je rekenen op:

 • Een jaarcontract. Als we van beide kanten tevreden zijn, wordt het omgezet naar een vast contract.
 • Maximaal € 5.872 bruto per maand (bij 36 uur per week).
 • 23 vakantiedagen per jaar (als je fulltime werkt). Hiernaast kun je adv-dagen opbouwen en zo in totaal ongeveer tien weken verlof opnemen per jaar. Werk je in deeltijd, dan is dat natuurlijk naar rato.
 • Een vrij besteedbaar bedrag van 17,05% van je brutosalaris. Dit bestaat onder andere uit de vakantie- en eindejaarsuitkering en levensloopbijdrage.
 • Een vergoeding als je met het ov reist. Of een vergoeding als je ‘groen’ reist, dus als je wandelt, fietst of per e-bike komt.
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen.
 • Een werkplek in het centrum van Eindhoven. Ook kun je thuiswerken.

Kom jij het maken voor Eindhoven?

Wij maken samen Eindhoven. Een wereldspeler die barst van de kennis, creativiteit en kunde. En van de energie. Met diezelfde energie werken wij aan de stad van vandaag én de toekomst. Werken voor de gemeente Eindhoven is veelzijdig, concreet en heeft betekenis.

Ook wij denken al na over het ‘nieuwe normaal’. Medewerkers zullen minder vanuit kantoor en meer online werken. Dat betekent minder reistijd en reizen. Breng je de juiste expertise mee, maar woon je wat verder weg? Dan nodigen we jou van harte uit om ook te reageren op deze mooie inhoudelijke uitdaging!

Diversiteit en gelijke kansen: dat vinden wij heel belangrijk. Daarom ontvangen we graag jouw sollicitatie als je voldoet aan onze wensen, ongeacht je achtergrond, geslacht, beperking, religie/overtuiging of leeftijd.

Solliciteren kan tot 24 mei via het sollicitatieformulier. We lezen in jouw motivatiebrief graag wat jij voor Eindhoven komt maken met jouw talenten.

Heb je nog vragen? Benno-Dick de Jongh, CIO, staat je graag te woord via 06 164 711 53. Bij geen gehoor kun je terecht bij Deborah Jessop, SIA, via 06 118 875 15. Kijk voor meer informatie over werken bij onze organisatie op www.werkenvooreindhoven.nl.

Acquisitie stellen we niet op prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *