Samenwerking OCLC en Europeana

OCLC en Europeana werken samen om records van miljoenen gedigitaliseerde items aan WorldCat toe te voegen. Hierdoor zijn de items makkelijk vindbaar en vrij toegankelijk voor lezers, onderzoekers en studenten via bibliotheken.

De toevoeging van Europeana Collections draagt fors bij aan de open contentbronnen die toegankelijk zijn via WorldCat. Europeana werkt samen met duizenden Europese archieven, bibliotheken en musea om cultureel erfgoed te delen voor plezier, onderwijs en onderzoek. Europeana, gefinancierd door de Europese Commissie, biedt gratis toegang tot meer dan 50 miljoen records van boeken, opnames, kunstwerken et cetera, in een breed scala van vakgebieden. Meer dan 24 miljoen hiervan hebben een open licentie en zijn vrij beschikbaar voor werk, onderzoek en leren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *