Maak kennis met IP: vraag een (gratis) proefexemplaar aan

In een gram DNA kan zo’n 215 petabyte aan data opgeslagen worden. Een petabyte, dat is 1.000 terabytes. Daarmee kun je maar liefst zo’n 200.000.000 foto’s bewaren. Maar wacht – data opslaan in DNA? Kan dat? Ja dus. Jasper Snoeren vertelt er meer over.

Een krachtig opslagmedium voor data is één. Maar andere aspecten zijn ook belangrijk. Bijvoorbeeld: hoe ga je verantwoord met data om? Hoelang bewaar je data? Dit soort vraagstukken noopt onderzoeksinstellingen om hierover na te denken. Steeds vaker stellen zij mensen aan om hierbij te helpen: datastewards. Redacteur Stefan Jongen doet verslag.

Data is alom aanwezig, ook bij kloosters. De archieven en bibliotheken van Nederlandse kloosters zijn tegenwoordig te vinden op een centrale, karakteristieke plek, bij de Orde der Kruisheren in Brabant. Otto Lankhorst licht toe.

Over data gesproken: heb je 14 november gemarkeerd in je agenda? Dan vindt het jaarlijkse KNVI-event plaats. Dit jaar wordt het thema Smart Humanity uitgediept. Wat doet de digitale transformatie met onze samenleving en wat betekent dit voor informatieprofessionals? In deze IP presenteren we het veelzijdige programma – van ethiek tot kunstmatige intelligentie en van hacking tot digitale vaardigheden. Graag tot dan!

Vraag een exemplaar aan* om gratis kennis te maken met  IP. Stuur een mail met naam en verzendadres naar: redactie@informatieprofessional.nl o.v.v. ‘proefnummer’.

IP-abonnees kunnen hier de inhoudsopgave van dit nummer bekijken.

* Zo lang de voorraad strekt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *