Bibliotheken en archieven in Vlaams regeerakkoord

“We hebben er lang op moeten wachten, maar het Vlaams regeerakkoord is er. Daarin is er ook aandacht voor erfgoed(bibliotheken) en archieven,” schrijft de Vlaamse vakvereniging VVBAD op haar website.

In het Regeerakkoord 2019-2024 van de Vlaamse regering staat te lezen:

“De aandacht voor de cultureel erfgoedsector blijft eveneens een prioriteit. Onze Vlaamse musea en erfgoedbibliotheken, archiefinstellingen hebben objecten, kunstwerken, boeken en documenten uit het verleden bewaard voor het heden en voor de generaties na ons. Zij vertellen ons het verhaal van ons gedeeld verleden en de opbouw van onze Vlaamse identiteit. We versterken de financiële inhaalbeweging die in de vorige regeerperiode is ingezet. Daarnaast is er binnen deze sector ook een noodzaak om te komen tot een beter management en een beter zakelijk beleid van verschillende erfgoedinstellingen. Dit alles moet in samenspraak met de lokale besturen worden opgenomen. We werken verder aan Inventaris Vlaanderen voor immaterieel cultureel erfgoed.”

Op dit moment is nog niet duidelijk wie de nieuwe minister van Cultuur wordt. “We wachten hoopvol af wat deze nieuwe Vlaamse regering concreet zal brengen,” aldus de VVBAD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *