Bibliotheek BiblioNu zoekt een Directeur/Bestuurder

Stichting BiblioNu verzorgt het bibliotheekwerk voor de gemeenten Venray en Horst aan de Maas, en ondersteunt een aantal schoolbibliotheken. Het werkgebied telt circa 85.000 inwoners. BiblioNu heeft 16.000 leden en 25 medewerkers (12,7 fte).

BiblioNu zoekt met ingang van 1 januari 2020 een DIRECTEUR/BESTUURDER voor een betrekkingsomvang van 06-08 fte, met de ruimte om in de eerste periode meer inzetbaar te zijn.

Wij vragen een HBO/WO werk- en denkniveau. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor openbare bibliotheken. Wij bieden in eerste instantie een arbeidscontract aan voor bepaalde tijd. Na gebleken geschiktheid kan het tijdelijk arbeidscontract in een contract voor onbepaalde tijd worden omgezet.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Taakprofiel

De nieuwe directeur/bestuurder zal zich bezighouden met de volgende opdrachten op korte en middellange termijn:

 1. interne reorganisatie op basis van het vigerende beleidsplan (op aanvraag beschikbaar);
 2. realiseren van een cultuuromslag;
 3. coachen en managen van medewerkers, ontwikkelen van medewerkers, bevorderen van teamvorming; aanwezig voor de medewerkers; realiseren van open communicatie;
 4. opstellen en uitvoeren van een transformatieplan en personeelsplan;
 5. realiseren van sterke lokale verankering in de twee gemeenten;
 6. verdere samenwerking tot stand brengen met netwerkpartners zoals gemeenten, culturele en maatschappelijke organisaties, scholen en andere bibliotheken in de regio;
 7. efficiënt inrichten en organiseren van de bibliotheek als basisvoorziening;
 8. succesvol uitvoeren van twee bibliotheekverhuizingen in de komende jaren;
 9. kosten en baten in balans brengen en houden;
 10. ontwikkelen van nieuwe inkomstenbronnen;
 11. uitvoering geven aan de opgestelde koers, met name het succesvol opereren in het sociale domein: ontmoeting en debat, kunst en cultuur, onderwijs en educatie, jeugd en jongeren, bestrijding taalachterstanden en laaggeletterdheid, basisvaardigheden (digitalisering en mediawijsheid) en participatie.

Uw sollicitatie kunt u vóór 16 november sturen aan rvt@biblionu.nl. De eerste selectiegesprekken vinden plaats op dinsdagavond 26 en donderdagavond 28 november.

Inlichtingen bij de voorzitter van de Raad van Toezicht, Jan-Hein de Wit 06-27205561.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *