Hoe een groene jurk leidde tot Google Images

Tijdens de show van de nieuwe Versace-collectie, afgelopen vrijdag in Milaan, toonde Jennifer Lopez een groene jurk. Een soortgelijke versie droeg ze in het jaar 2000 ook. Die jurk was toentertijd voor Google de aanleiding om ook zoeken op afbeeldingen mogelijk te gaan maken.

In dat jaar realiseerde het Search-team zich namelijk dat ze niet in staat was om de resultaten te tonen die de mensen graag wilden zien: een foto van Jennifer in de jurk, schrijft Google op zijn blog. Want de zoekresultaten bestonden toen nog uit de bekende blauwe webadressen. En zo werd het team geïnspireerd om een begin te maken met het zoeken naar afbeeldingen.

Google op catwalk

Terug naar de modeshow van afgelopen vrijdag. Daar showde Jennifer een aangepaste versie van de iconische groene jurk. Google droeg zijn steentje bij. Met Google Tilt Brush, een soort digitale kwast, kreeg het podium een nieuwe print. En terwijl Jennifer rondliep, werden oude afbeeldingen van de jurk uit Google Images getoond.

Beeld: still uit Vogue-video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *