Eindelijk gaat BTW-tarief voor digitale publicaties naar 9%

Op Prinsjesdag 2019 hebben uitgevers en leveranciers goed nieuws te horen gekregen: digitale publicaties worden vanaf 1 januari 2020 belast met 9% BTW in plaats van 21%.

Al jaren was het doorn in het oog van uitgevers en leveranciers: het ongelijke BTW-tarief tussen papieren en digitale publicaties. Maar nu wordt het dan eindelijk gelijkgetrokken. Dankzij een akkoord tussen de EU-landen kan Nederland de wetgeving aanpassen en het btw-tarief van 9% vanaf 1 januari 2020 ook voor digitale publicaties laten gelden. Staatssecretaris Snel van Financiën is al in overleg met de sector om hiertoe voorbereidingen te treffen. In de loop van het jaar komt de staatssecretaris met een conceptwetsvoorstel. Een belangrijk onderdeel hiervan vormt de formulering van de definitie voor digitale boeken, kranten en tijdschriften.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *