Documentaire ‘Data Science Pioneers’ gaat in première

Vandaag gaat de documentaire Data Science Pioneers – Conquering the Next Frontier in première in de Jaarbeurs Utrecht. In de film komen 22 Amerikaanse en Europese data scientists aan het woord over de steeds belangrijker wordende rol van de data scientists als leiders van de AI-revolutie. 

Data Science Pioneers schetst in een uur de opkomst van de data scientist en de ontwikkeling van de functie naar een van de meest gewilde banen van deze eeuw. Aan het woord komen 22 Amerikaanse en Europese data scientists van onder meer de BCC, Booking.com, Daimler en Nokia Bell Labs. Ze geven antwoord op de vraag wat hun vak in positieve en negatieve zin doet met de verwachtingen van organisaties die grote ambities hebben met AI. Ook bespreken ze issues en uitdagingen waar zij in de toekomst verwachten mee te maken te krijgen.

‘Misverstanden tussen data scientists en collega’s’
Initiatiefnemer van de documentaire is Dataiku, een open en centraal dataplatform dat organisaties helpt bij het toepassen van data science, machine learning en AI. Dataiku ziet in de praktijk, aldus een persbericht, “dat er vaak misverstanden zijn tussen data scientists (de mensen die zich dagelijks bezighouden met data) en hun collega’s uit andere delen van de organisatie. Beide hebben doorgaans een ander idee over wat data science (en uiteindelijk AI) zou moeten omvatten en hoe dit eruit moet zien. De documentaire moet er onder meer aan bijdragen om deze misverstanden de wereld uit te helpen en te komen tot een betere samenwerking.”

Data Science Pioneers bekijken

Dataiku organiseert premières in verschillende landen. Naast de vertoning op de Big Data Expo in Utrecht vandaag, is de film de komende maanden te zien in New York, Londen, Sydney en Parijs. Verder wordt het in Nederland vertoond tijdens deze events waarvoor iedereen zich kan inschrijven:

Ook is het mogelijk om een exclusieve vertoning van de film aan te vragen. Voor meer informatie: https://www.datascience.movie/.
Foto: still uit ‘Data Science Pioneers’; Kia Eisinga, Senior data scientist bij TomTom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *