DBNL verrijkt met 9 eeuwen literatuurgeschiedenis

De achtdelige reeks Geschiedenis van de Nederlandse literatuur (GNL) is toegevoegd aan de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL).  Alle auteurs, teksten en werken die voorkomen in de GNL zijn daarmee direct gelinkt aan de rest van de DBNL-collectie. Daardoor is de DBNL vanaf nu op een nieuwe manier doorzoekbaar.

De GNL beschrijft de Nederlandse literatuur van de middeleeuwen tot 2005 in een doorlopend verhaal op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Kenmerkend voor deze literatuurgeschiedenis (ruim 7.000 pagina’s)  is dat teksten niet alleen worden belicht vanuit het leven van de auteur en de maatschappij waarin ze zijn ontstaan, maar ook vanuit de ontvangst van de werken en de maatschappelijke impact.

De gedigitaliseerde GNL vormt een mooi startpunt om de collectie van de DBNL te ontdekken. Daarnaast is de GNL dankzij de online beschikbaarheid beter toegankelijk  voor buitenlandse studenten en docenten die de Nederlandstalige literatuur bestuderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *