Maak kennis met IP: vraag een (gratis) proefexemplaar aan

Door monopolisten als Facebook en Google zijn er in het ideale plaatje van het wereldwijde web flinke barsten gekomen. Reden voor een revolutie. Welke dat is, onthult Sjors de Valk in dit nummer.

Raymond Snijders belicht de veelomvattende boekenpiraterij. Is het einde ervan in zicht? Of toch niet?

Voor de opleiding Informatiedienstverlening en -management is het doek in elk geval definitief gevallen. Vier oud-studenten blikken terug. Bij de Universiteit Maastricht start echter een nieuwe bachelor, Digital Society. In dit nummer de ins en outs.

En over studenten gesproken: het wordt steeds drukker in de onderwijsbibliotheken. Hoe manage je al die bezoekersstromen? Allerlei tips kwamen aan bod tijdens een themamiddag over dit onderwerp.

Ten slotte bevat dit nummer een samenvatting van en vier reacties op een onderzoek naar innovatiekracht, in opdracht van GO Fonds uitgevoerd. Is het archief- en bibliotheekwezen toekomstbestendig? Of is een ommekeer nodig? Je leest het in de nieuwe IP.

Vraag een exemplaar aan* om gratis kennis te maken met  IP. Stuur een mail met naam en verzendadres naar: redactie@informatieprofessional.nl o.v.v. ‘proefnummer’.

* Zo lang de voorraad strekt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *