GO opleidingen lanceert cursus over knowledge graphs

De nieuwe eendaagse cursus biedt een introductie op knowledge graphs. Wat zijn het, hoe zijn ze opgebouwd en hoe kunt u ze inzetten in de eigen omgeving?

Het grote publiek kent de knowledge graph van bekende commerciële projecten, zoals de Google knowledge graph en de Facebook graph. Maar een knowledge graph kan ook binnen een specifieke context zijn nut bewijzen.

Zij is ook binnen een specifiek organisatiedomein in te zetten. Zo is met deze zogenaamde enterprise knowledge graphs de informatiebehoefte beter in beeld te brengen en is informatie beter vindbaar te maken op bijvoorbeeld een website of intranet.

De workshop geeft een introductie op knowledge graphs: wat zijn het, hoe zijn ze opgebouwd en hoe worden ze gebruikt. En wat hebben kreten als RDF, triples, semantisch web en ontologieën hiermee te maken. Ook maakt de cursist aan de hand van een eigen case een ontologie of knowledge graph.

Meer informatie is hier te vinden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *