Stadsarchief Amsterdam ontvangt archief van de Vrije Universiteit

Het archief van de Vrije Universiteit wordt overgedragen aan het Stadsarchief Amsterdam. Op maandag 8 juli jl. hebben stadsarchivaris Bert de Vries en Marjolein Jansen, vicevoorzitter van het College van Bestuur van de VU, een convenant ondertekend. De eerste delen van het archief zijn inmiddels overgedragen. Dit meldt het Stadsarchief Amsterdam.

Het universiteitsarchief bevindt zich nu in de kelders van de gebouwen van de Vrije Universiteit in Buitenveldert. Voordat de verhuizing naar het Stadsarchief gaat plaatsvinden moeten nog duizenden mappen worden uitgezocht. “Met de overdracht van de archieven van de VU ontvangt het Stadsarchief andermaal een belangrijke bron voor de bestudering van de geschiedenis van Amsterdam,” aldus Bert de Vries. “Met de overbrenging worden de archieven toegankelijk voor alle onderzoekers over de hele wereld.”

(Bron en foto: Stadsarchief Amsterdam)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *