FOBID zoekt kandidaten voor internationale commissie

FOBID zoekt collega’s die zich willen inzetten voor samenwerking met de Duitse partners.

FOBID is een overkoepelende organisatie waarbij diverse sectoren zijn aangesloten, zoals UKB, SHB, VOB, KNVI en de KB. Naast een juridische commissie is er nu ook een internationale commissie in oprichting. Deze commissie zal vooral en ten eerste de Duits-Nederlands partnerschap vorm gaan geven. De internationalisering van ons werkveld maakt duidelijk dat we internationaal meer samen kunnen werken, ook met de partijen die daarvoor al in aanmerking komen zoals de IFLA.

De samenwerking met de Duitse partners krijgt, na het succesvolle bibliotheekcongres in Leipzig op verschillende manieren verder vorm, zoals regionale (grens) samenwerking en kijkjes in elkaars keuken. Ook komt er dit jaar een Duitse track op het jaarlijkse KNVI-event Smart Humanity.

FOBID zoekt mensen die hier actief in willen zijn en samen met de andere leden van de commissie en FOBID een jaarprogramma willen opstellen. Het kan gaan om (korte)uitwisseling, stages of andere kennismakingsbijeenkomsten. Het Goethe Instituut is hier al actief in (in residence programma). Alle ideeën zijn welkom.

Interesse? Aanmelden kan via Annuska Graver (graver.a@buas.nl)

(Bron: KNVI.nl, beeld: pixabay.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *