EBSCO gouden sponsor van jaarlijks Koha-congres

EBSCO Information Services (EBSCO) wordt gouden sponsor van KohaCon19, het jaarlijkse congres van open source bibliotheeksysteem Koha dat van 20 tot en met 24 mei 2019 plaatsvindt in Dublin, Ierland. 

Tijdens KohaCon delen leden van de community hun bevindingen en ervaringen met open source en werken zij samen aan verdere ontwikkeling van de bibliotheektechnologie van Koha. Tijdens het congres zullen onder meer presentaties en sessies over technische elementen en trainingen voor bibliothecarissen gegeven worden.

Sam Brooks, Executive Vice President bij EBSCO, en Christopher Spalding, Vice President of Open Source Platforms & Communities bij EBSCO, zullen tijdens het congres een presentatie geven met als thema ‘Supporting Data Integrations for Open Source Communities’. Tijdens hun presentatie gaan zij in op de manieren waarop EBSCO bijdraagt aan Koha en andere open source projecten, bijvoorbeeld door middel van financiële steun, technologische ondersteuning en integraties. Andere sprekers tijdens het congres zijn onder meer Ken Chad en Marshall Breeding.

EBSCO zet zich al jaren in voor de ontwikkeling van open source technologie en innovaties, bijvoorbeeld middels zitting in het bestuur van de oorspronkelijke Kuali OLE en de financiering van veel Koha-ontwikkelingen. EBSCO is tevens lid van de Open Library Foundation.

Met open source technologie kunnen bibliotheken, leveranciers en ontwikkelaars gezamenlijk werken aan een herdefinitie van de bibliotheekwereld. Dankzij EBSCO’s doorlopende ondersteuning van open source technologie zoals Koha en haar samenwerking met ByWater Solutions kunnen stappen gemaakt worden richting open bibliotheekomgevingen voor bibliotheken van alle soorten en maten. ByWater Solutions werkt als de grootste serviceleverancier voor het open source bibliotheeksysteem van Koha momenteel samen met meer dan 1.000 Koha-bibliotheken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *