Archiefschool start post-hbo Archivistiek

In september start de Archiefschool met een twee jaar durende post-hbo Archivistiek. Wie de studie afrondt, krijgt het diploma Archivistiek B en het hbo-certificaat Archivistiek van de Hogeschool van Amsterdam.

De post-hbo Archivistiek koppelt theoretische onderdelen over archief, informatie en data aan praktijkgerichte opdrachten. Het programma is opgebouwd uit archivistiek, informatiemanagement en business IT & management en duurt twee jaar. Studenten krijgen een dag in de week les onder meer archiefrecht en privacy, e-conservation en e-depot, duurzame toegankelijkheid, duurzaam beschikbaarstellen, organiseren van informatie, databases en data-analyse, en ontwikkelen van beroepsproducten.

Het eerste studiejaar is opgebouwd uit veertig onderwijsweken met twaalf modulen. Het studieprogramma van het tweede studiejaar staat vrijwel vast.

Meer informatie op hva.nl

(Foto: pixabay.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *