KNVI O & O bibliotheken en IP presenteren middag over crowdmanagement bij bibliotheken

In samenwerking met het vakblad IP organiseert de KNVI Onderwijs & Onderzoek bibliotheken op 6 juni in Amsterdam een themamiddag over crowdmanagement in bibliotheken.

Bibliotheken hebben te maken met grote aantallen bezoekers en studenten, zeker in de tentamenperiodes. Hoe zorg je ervoor dat deze grote groepen mensen een prettige ervaring hebben en hoe kunnen ze het best worden gefaciliteerd? Maar ook: hoe houd je de crowd in control?

Op de O&O-themamiddag komen diverse aspecten van crowdmanagement in bibliotheken aan bod. Hoe kan bijvoorbeeld de architectuur en inrichting van een gebouw een bijdrage leveren? Welke techniek en software zijn beschikbaar om bezoekers te faciliteren? En welke regels en protocollen worden gebruikt om de studiezaal optimaal te gebruiken?

Tijdens de O&O-themamiddag, die een informeel karakter heeft en waarbij veel ruimte is voor vragen en overleg, zullen ervaringen uit de bibliotheekpraktijk en daarbuiten worden gedeeld. De middag wordt afgesloten met een diner.

Het exacte programma wordt binnenkort op de website van de KNVI gepubliceerd. Ook kunt u zich dan aanmelden.

Lees ook: Crowd control in de UB Rotterdam: Pushen zonder duwen

 (Foto: pixabay.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *