Afdeling Documentmanagement & Logistiek van Wageningen University & Research zoekt informatieadviseur / recordmanager

Organisatie
Voor de afdeling Documentmanagement & Logistiek van Wageningen University & Research is KBenP Talent op zoek naar een enthousiaste en daadkrachtige informatieadviseur/recordmanager.

De afdeling Documentmanagement & Logistiek valt onder het Facilitair Bedrijf van Wageningen University & Research. Het Facilitair Bedrijf ontwikkelt en beheert de fysieke- en digitale werkomgeving van Wageningen University & Research en ondersteunt medewerkers en studenten in het gebruik daarvan. In deze transitie van fysiek naar digitaal werkt Documentmanagement & Logistiek samen met de Bibliotheek en IT. Werken in multidisciplinaire teams en agile werken zijn belangrijke veranderingen in deze transitie. De informatieadviseur/recordmanager krijgt daarin een belangrijke rol. Het motto “grip op Informatie” is de leidraad van het werken bij Wageningen University & Research.

‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Dat is de missie van Wageningen University & Research. Zo’n 6.500 medewerkers en 12.000 studenten uit meer dan 100 landen werken overal ter wereld op het terrein van gezonde voeding en leefomgeving. Wageningen University & Research is in 2017 door de Keuzegids Universiteiten voor de 13e keer op rij verkozen tot beste universiteit van Nederland en behoort tot de top 150 wereldwijd.

Functieomschrijving
De komende jaren worden er binnen Wageningen University & Research flinke stappen op het gebied van digitalisering van werkprocessen, gegevensgebruik en documentaire informatie gezet. Hierin speel je als informatieadviseur/recordmanager, vanuit de afdeling Documentmanagement en Logistiek, een cruciale rol. Je werkt aan de instandhouding en systematische verbetering van de kwaliteit van de documentaire informatiehuishouding en het behoud van bedrijfskritische informatie.

Hierin werk je niet alleen. Als teamspeler ben je samen met twee collega informatieadviseurs/recordmanagers verantwoordelijk voor het ontwikkelen, invoeren en beheren van het tactische beleid voor het recordmanagement van de organisatie. Daarbij volg je alle relevante organisatie- en vakspecifieke wetten, regelingen en normen. Tevens vertalen jullie, samen met de recordbeheerders, het tactische beleid van het recordmanagement naar het operationele beleid voor recordbeheer.

Je adviseert, ondersteunt, stimuleert en overtuigt klanten, medewerkers en onderzoekers omtrent de ontwikkelingen en toepassingen van het digitale informatiebeheer en informatiegebruik. Je bent daardoor sparringpartner bij vraagstukken rondom (digitale) archivering op korte en lange termijn.

Functie-eisen
Je hebt minimaal een HBO-opleiding afgerond en bent op de hoogte van recente ontwikkelingen in het vakgebied omtrent onderwerpen als digitalisering, informatiebeleid, procesoptimalisatie en auditing. Daarnaast heb je minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie.

We verwachten van je dat je op de hoogte bent van de laatste wet- en regelgeving (AVG, Wet Open Overheid, Archiefwet) en je dit kunt vertalen naar concrete procedures, richtlijnen en werkwijzen voor Wageningen University & Research.
Ook heb je algemene kennis van IT en kun je meedenken over onderwerpen als datamanagement, workflow management en business intelligence toepassingen.

Je beschikt over goede advies-, communicatie- en sociale vaardigheden en een flinke dosis daadkracht. Ten slotte ben je klant- en resultaatgericht, werk je graag samen in een team en ben je een innovatief en creatief denker.

Arbeidsvoorwaarden
Wageningen University & Research biedt een marktconform salaris, afhankelijk van opleiding en werkervaring. Dit bedraagt voor een medior maximaal € 3.887,- bruto per maand en voor een senior maximaal € 4.330,- bruto per maand, op basis van een fulltime werkweek.

Wageningen University & Research biedt een gevarieerde, dynamische werkomgeving met veel mogelijkheden tot opleiding en persoonlijke ontwikkeling. Op basis van jouw ontwikkeling is groei in salarisschaal mogelijk.

De aanstelling is in eerste instantie voor een periode van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Past deze functieomschrijving bij jou en ben je geïnteresseerd?

Stuur dan jouw CV en een korte motivatie naar: Ferdi.MacGillavry@kbenp.nl
Of neem bij vragen contact op met Ferdi Mac Gillavry, Recruiter KBenP Talent:
06-43363434.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *