Nationale AI-cursus van start

Eind december is de Nationale AI-cursus van start gegaan. Deze gratis online cursus over de basisprincipes van AI is gericht op alle Nederlanders.

De cursus is geïnspireerd op het Finse ‘Elements of AI’. De Universiteit van Helsinki ontwikkelde een AI-cursus voor alle Finnen. In mei 2018 riep Jim Stolze in het FD op om partijen samen te brengen voor een soortgelijk initiatief in Nederland. “Ik had echt niet verwacht dat die oproep zo veel enthousiasme teweeg zou brengen. Dat er zo veel partijen achter zijn gaan staan, betekent dat we ons doel waarschijnlijk gaan bereiken: iedereen in Nederland bekend maken met het fenomeen dat AI heet. Er wordt zo veel over gepraat, met deze cursus gaan we het gewoon doen,” zegt Stolze op UvA.nl.

“Ondanks de indrukwekkende ontwikkelingen, staat de technologie van AI nog in de kinderschoenen, zo valt op homepage van de cursus te lezen. “Door de hele samenleving te betrekken kan AI een technologie worden van en voor ons allemaal – en niet alleen voor de techbedrijven. AI heeft namelijk impact op ons allemaal. Daarom willen de initiatiefnemers van deze cursus dat iedereen op de hoogte is van de kansen én uitdagingen van AI. Bovendien is de Nationale AI-cursus de perfecte opstap voor mensen die over dit boeiende onderwerp door willen leren.” De initiatiefnemers hopen 1% van de Nederlandse bevolking met de online cursus te bereiken.

Inschrijving

De inschrijving voor de cursus is geopend op www.ai-cursus.nl. Deelnemen kan via je pc, maar ook via je telefoon of een tablet. De cursus bestaat uit acht tracks:

1. Een kijkje in de wereld van AI
2. Wat is AI?
3. Is een zoekmachine ook AI?
4. Machine learning
5. Deep learning
6. AI in het dagelijkse leven
7.AI en de regels
8.Het werk van de toekomst

In totaal duurt de cursus vier tot vijf uur. Deelnemers die alle tracks hebben voltooid, ontvangen een certificaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *