McDonald’s geeft leesboek bij een Happy Meal weg

Gasten kunnen sinds 23 januari kiezen tussen een leesboekje of een speeltje als cadeautje bij een Happy Meal. Zo wil McDonald’s lezen stimuleren bij kinderen en ouders.

In totaal worden er twaalf verschillende boekjes uitgebracht. Deze zijn speciaal voor McDonald’s geschreven door kinderboekenschrijfster Cressida Cowell, bekend van de boekenserie ‘Hoe tem je een draak’. De nieuwe boekenreeks gaat over twee tweelingen, die samen met hun ouders op ontdekkingsreis gaan door de tijd. Wanneer ze terechtkomen in de tijd van dinosauriërs beleven ze allerlei avonturen.

“Ik ben blij dat een partij als McDonald’s dit soort stappen zet,” zegt Geke van Velzen, directeur van Stichting Lezen & Schrijven, in een persbericht van McDonald’s. “Het is ontzettend belangrijk dat kinderen opgroeien met taal, en al vanaf een jonge leeftijd aangemoedigd worden om te lezen. Dit kan door ze zelf te laten lezen, maar ook voorlezen speelt een hele belangrijke rol bij taalontwikkeling.”

Het is niet voor het eerst dat McDonald’s lezen bij kinderen wil stimuleren. In 2013 lanceerde McDonald’s Nederland gratis digitale, interactieve kinderboeken bij ieder Happy Meal. Al had een marketeer toen wel wat op te merken: de uitwerking van de kinderboeken kon beter.

 1. Marise van Luijck zegt:

  Hartikke leuk dat ze een serie boekjes bij de Happy meal doen. Mijn zoontje wil de hele serie nu, wat op zich geen probleem is omdat je ze ook los kan kopen. Maar ja, als de leverancier problemen heeft en ik dus te horen krijg dat ze niet meer komen, is het wel beetje jammer dat ik tegen mijn zoon moet zeggen dat de laatste 4 delen niet meer komen 🙁
  Publiceer dat ook maar eens

 2. Jennifer Blokker zegt:

  Ik ben het wel eens met Marise van Luijck. Ik zoek me rot naar die boekjes. Mijn zoontje is er het helemaal weg van, maar kan ze nergens vinden.

 3. K. v. Rijckevorsel zegt:

  Ik zoek alleen nummer 9 nog. Laatste boekjes in belgie gehaald bij een happy meal.
  Wat mij opvalt is dat je kan kiezen voor een boekje ( in belgie zelfs keuze uit 2) of en speeltje. Maar daar wordt niet echt naar gekeken. Dus heb al vaak staan ruilen om toch een boekje te hebben

  • Idd. De speeltjes en boekjes komen vaak niet in volgorde, soms helemaal niet!! Lijkt voor hen klein dingetje maar genoeg mensen die de series écht sparen en hierdoor ontevreden raken!!

   Wij zoeken nog deel 11 en 12.
   9 kan ik ws nog wel aankomen.. (voor de heer/ mevrouw Rijckevorsel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *