Call for papers voor WikiconNL 2019

Op 8 en 9 maart 2019 vindt de tweedaagse conferentie WikiconNL plaats in de Social Impact Factory te Utrecht. Het thema is dit jaar: Wikipedia is meer!” . De organisatie is op zoek naar naar presentaties, workshops, paneldiscussies of andere formats die de Wikimedia-beweging belichten.

In 2019 wordt Wikipedia 18 jaar en dus volwassen, stelt de organisatie. Daarom wil zij kijken naar hoe Wikipedia gegroeid is, in wat voor wereld Wikipedia binnentreedt en welke verantwoordelijkheden de Wikimedia-beweging neemt en toebedeeld krijgt. Welke plaats nemen Wikipedia, Wikimedia Commons, Wikidata en de andere Wikimedia-projecten in de wereld in? Met welke open kennis initiatieven werkt de Wikimedia-beweging al samen, en met welke moet zij samenwerken? Wat kunnen en willen overheden, bedrijven en kennis- en erfgoedinstellingen met Wikimedia? En hoe zorgen we ervoor dat Wikimedia klaar is voor 2030?

Oproep

Voor de conferentie is de organisatie op zoek naar presentaties, workshops, paneldiscussies of andere formats die de Wikimedia-beweging vanuit bovengestelde vragen belichten. Zij hoopt op de conferentie een interessante mix van sprekers van zowel binnen als buiten de Wikimedia-beweging te kunnen presenteren en roept daarom met name die laatste groep op om een voorstel in te dienen.

Voor wie?

Ben je een wetenschapper die onderzoek doet naar open kennis? Werk je bij een kennis- of erfgoedinstelling die zijn collectie op verrassende wijze met het publiek deelt? Werk je bij een overheidsinstelling die zijn data en kennis toegankelijk(er) wil maken voor het grote publiek? Ben je een grootverbruiker van open data of kennis?

Voorstel indienen

Stuur jouw voorstel vóór 1 februari 2019 in naar info@wikimedia.nl. Zet ‘WikiconNL 2019’ in de onderwerpregel en geef in je mail het volgende aan:

  • Naam (Wikimedia-gebruikersnaam toegestaan), contactgegevens, affiliatie (werkgever, (Wikimedia-)project, enz…)
  • Titel
  • Samenvatting (150 – 200 woorden)
  • Type sessie: presentatie, workshop, panel, open discussie, anders
  • Duur sessie: 30 minuten (20-25 minuten spreektijd gevolgd door vragen/discussie), langer is mogelijk in overleg

De voertaal van de conferentie is Nederlands maar Engelstalige bijdrages worden in overweging genomen. Gelieve dit graag in je mail te vermelden.

  1. Die conferenties dragen helemaal niets bij tot Wikipedia. Wikimedia Nederland draait in zijn geheel niets bij tot Wikipedia. Het is een typische vereniging die draait rond de zelfbedieningscultuur. Een vereniging die tot doel heeft zichzelf in stand te houden. Een vereniging die niet weet wat ze moet doen, en dan maar dit soort zinloze conferenties houdt, voor de ‘hardcore’ volgelingen. Een conferentie met natuurlijk free lunch, reiskostenvergoeding, drankjes en alles wat erbij hoort. De meeste mensen komen daar alleen maar om zich vol te eten en te drinken, allemaal op kosten van naïeve donatoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *