Winactie: Handboek ‘Schrijven voor Wikipedia’

IP mag 3 exemplaren van het handboek ‘Schrijven voor Wikipedia’ weggeven. De uitgave is een samenwerking tussen Wikimedia Nederland en uitgever Van Duuren Media.

Steeds meer bibliotheken en erfgoedinstellingen leveren een bijdrage aan Wikipedia, bijvoorbeeld door beelden te doneren of door referenties toe te voegen. Maar hoe schrijf je nu eigenlijk een artikel voor deze online encyclopedie? Sandra Rientjes, directeur Wikimedia Nederland: “Tijdens door ons georganiseerde trainingen ‘Wikipedia bewerken’ werd regelmatig gevraagd of er een ‘handleiding Wikipedia’ beschikbaar is.” Reden voor Wikimedia Nederland om met hulp van ervaren Wikipedia-bewerkers een ‘handleiding Wikipedia’ samen te stellen en online beschikbaar te stellen.

Maar handleidingen in boekvorm zijn nog steeds populair, weet Van Duuren Media, uitgever van softwarehandleidingen en computerboeken in Nederland en België. En dus ligt er nu ook een Wikipedia-handleiding op papier.

Deze winactie is inmiddels afgelopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *