Beeld en Geluid en Hogeschool Utrecht gaan interactieve verhalen archiveren

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid gaat samen met de Hogeschool Utrecht interactieve, multimediale verhalen archiveren. Het doel is deze verhalen niet alleen te behouden voor de toekomst, maar ook om ze openbaar te maken voor onderzoek.

Het betreft zo’n 170 verhalen / inzendingen voor de VVOJ | Vereniging van Onderzoeksjournalisten-, NVOJ- en NL-awards vanaf 2014; alle hebben een interactieve, multimediale vorm hebben. Denk bijvoorbeeld aan Refugee RepublicDe Industrie en Bij ons #inMolenbeek.

Initiatiefnemer is PhD-kandidaat Renée van der Nat, die onderzoek doet naar deze verhalen. “Bij het verzamelen van mijn onderzoeksdata kwam ik erachter dat zo’n twintig procent hiervan al niet meer te vinden was of niet goed meer werkte doordat bijvoorbeeld de foto’s waren verdwenen,” vertelt ze op de website van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. De archivering zal worden gedaan door student-assistenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *