VPRO maakt documentairereeks over bibliotheken

Filmmaker Frans Bromet gaat voor de VPRO een vijfdelige documentairereeks over bibliotheken maken, die maart volgend jaar zal worden uitgezonden tijdens de Boekenweek. Bromet wil de bibliotheek vooral portretteren als een ‘arena van verhalen’. 
De documentaireserie, bestaande uit vijf afleveringen van 25 minuten, zal volgend jaar tijdens de Boekenweek dagelijks van maandag 25 maart tot en met vrijdag 29 maart rond 19.00 – 20.00 uur worden uitgezonden.
Nadat besloten was dat de bibliotheek het middelpunt van de documentaireserie zou worden, is ervoor gekozen de reeks niet in december maar in maart volgend jaar, tijdens de Boekenweek, uit te zenden, omdat de serie daar mooi bij aansluit. Overigens is er verder geen betrokkenheid van de CPNB (of een landelijke bibliotheekorganisatie als KB of VOB).
Meer bij Bibliotheekblad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *