Nationaal Archief lanceert campagne om naamsbekendheid te vergroten

Om het Nationaal Archief meer bekendheid te geven heeft de organisatie de campagne ‘Het Nationaal Archief komt heel dichtbij’ gelanceerd, met posters in abri’s, radiospotjes en video’s, waarin bekende Nederlanders als Erik Scherder, Noraly Beyer, Ad van Liempt en Karla Peijs laten zien en horen wat het Nationaal Archief voor hen betekent. De campagnefoto’s zijn gemaakt door acteur en fotograaf Thom Hoffman.

Het Nationaal Archief, gevestigd te Den Haag, is de grootste openbare archiefinstelling in Nederland. Er ligt bijna duizend jaar geschiedenis van Nederland opgeslagen in 137 kilometer aan documenten en 800 terabyte aan digitale bestanden. Daarnaast heeft het Nationaal Archief 15 miljoen foto’s en 300.000 kaarten en tekeningen in de collectie. Het Nationaal Archief fungeert in formele zin als Algemeen Rijksarchief voor Nederland en als Rijksarchief in Zuid-Holland.

De verhalen van de BN’ers zijn te vinden op de campagnepagina van het archief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *