Microsoft kondigt SharePoint Spaces aan

Alle data in SharePoint alleen op een scherm? Niet als het aan Microsoft ligt, want SharePoint Spaces voor Office 365 komt eraan. Dat kondigde Jeff Teper (Corporate Vice President van OneDrive, SharePoint, en Office) aan op de jaarlijkse SharePoint Conference, die van 21 t/m 23 mei werd gehouden in Las Vegas.

De meer dan 400.000 bedrijven die al van SharePoint gebruikmaken krijgen de mogelijkheid om door middel van een VR-bril (bijvoorbeeld de Holo Lens) reeds bestaande content in mixed reality omgeving te zien. Dit moet iedereen straks vrij makkelijk kunnen doen door binnen SharePoint enkel en alleen een extra bibliotheek aan te maken.

In die bibliotheek kan je vervolgens met een paar klikken bijvoorbeeld een 3D-object plaatsen, waar je vervolgens ‘omheen’ kan kijken. Of je kan je de grafieken uit een Excel-bestand grafisch laten zien.

Een andere optie is het tonen van een 360° video. Ook zijn er nog een aantal andere opties waaronder:

  • 3D-objecten
  • datavisualisatie
  • documentbibliotheek
  • image
  • organogram
  • tekst
  • video

Wanneer SharePoint Spaces officieel uitkomt is nog niet bekend. Gebruikers van Office 365 kunnen zich hier wel aanmelden voor een besloten preview.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *