‘Sommige Amerikaanse uitgevers overwegen Europese IP-adressen te blokkeren vanwege komst AVG’

Op 25 mei treedt in Europa de Algemene Verordening Gegevensbescherming in werking. Sommige Amerikaanse uitgevers vrezen de extra werkzaamheden die zij moeten verrichten én de mogelijke boetes wanneer niet aan de nieuwe EU-privacywetgeving wordt voldaan. En dus overwegen sommige uitgevers binnenkort Europese IP-adressen te blokkeren, meldt Digiday.com. Europese internetters hebben dan geen toegang meer tot hun sites.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming vereist dat Amerikaanse uitgevers de Europese bezoekers toestemming vragen om hun gegevens te verzamelen en gebruiken. Sommige uitgevers in de VS met een klein Europees publiek denken erover de Europese IP-adressen simpelweg te blokkeren en zo de toegang tot hun sites te ontzeggen. Op die manier weten ze zeker dat ze geen risico’s lopen op mogelijke torenhoge boetes.

Nog geen 3 procent

Het gezondheidsplatform Well + Good wil IP-adressen uit Europa tijdelijk gaan blokkeren, vertelt Christina Roberts van Well + Good aan Digiday.com. Minder dan 3 procent van de bezoekers aan het platform komt uit Europa. Ondertussen kan worden nagaan wat naleving van de AVG voor de site betekent.

Wat doen de concurrenten?

Well + Good laat weten overigens gewoon verder te gaan met het updaten van zijn privacybeleid en is van plan uiteindelijk geheel aan de nieuwe Europese privacy regels te voldoen. ‘Er zijn veel dingen binnen de AVG die nogal vaag zijn,’ zegt Roberts. Ze kijkt wat haar concurrenten doen en zal daar lessen uit trekken. Het blokkeren van Europese ip-adressen geeft Well + Good wat tijd om dat uit te zoeken.

(Bron: Digiday.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *