Amazon lanceert Prime Book Box, een abonnementsdienst voor kinderboeken

Maandelijks, tweemaandelijks of driemaandelijks een paar fysieke kinderboeken in brievenbus – dat is de gedachte achter de nieuwe dienst van Amazon.

De later dit jaar te starten Prime Book Box biedt Amazon Prime-leden voor 22,99 dollar twee hardcoverboeken of vier ‘kartonboekjes’ voor kinderen van twaalf jaar en jonger. Volgens Amazon zou deze prijs zo’n 35 procent onder de catalogusprijs liggen.

Hoe werkt het?

Amazon Books-redacteuren selecteren de kinderboeken voor de verschillende leeftijdscategorieën (0-2 jaar, 3-5 jaar, 6-8 jaar en 9-12 jaar). Die keuze kan variëren van ‘klassiekers’ tot ‘verborgen juweeltjes’. Bij de selectie wordt de Amazon-aankoopgeschiedenis van de abonnee geraadpleegd om te voorkomen dat boeken worden opgenomen die al eerder besteld zijn.

Elke maand krijgen abonnees een e-mail met daarin een lijstje met titelsuggesties. Mocht daar niets tussen zitten, dan is er nog een keuze uit alternatieven.

Prime Book Box is Amazons eerste abonneeservice voor fysieke boeken. Vooralsnog is deze dienst alleen in de Verenigde Staten beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *