Library of Congress en Bibliothèque Nationale de France werken samen aan historische website

De Library of Congress en de Bibliothèque Nationale de France gaan samen een nieuwe tweetalige website inrichten. Deze site richt zich op de culturele en historische verbindingen tussen Frankrijk en Noord-Amerika, en meer specifiek de Verenigde Staten in de periode 16e tot en met de 19e eeuw. Dat hebben beide bibliotheken op 25 april aangekondigd

Met deze website wordt een eerder initiatief, ”France in America”, nieuw leven ingeblazen. De Bibliothèque nationale de France zal de website ontwikkelen en hosten, terwijl de Library of Congress hoogwaardige digitale scans van materialen uit de collectie selecteert en beschikbaar stelt.

Het opzetten van de nieuwe site maakt deel uit van de missie van de Library of Congress en de Bibliothèque nationale de France om hun bronnen beschikbaar te maken voor een breder publiek. Ook hopen ze zo ​de kennis te behouden voor toekomstige generaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *