Inschrijving internationale prijs ‘Public Library of the Year’ geopend

Vanaf 1 maart tot en met 15 mei is het mogelijk nominaties in te dienen voor de Public Library of the Year Award, een internationale prijs waarmee vernieuwende bibliotheken in het zonnetje worden gezet.  
De prijs, die wordt gesteund door de IFLA en gesponsord door het Deense IT-bedrijf Systematic, staat open voor openbare bibliotheken van over de hele wereld die opgeleverd zijn in de periode tussen 1 januari 2015 en 31 december 2017, zo meldt IFLA. In aanmerking komen bibliotheken die nieuw gebouwd zijn of die zijn gehuisvest in een verbouwd pand dat daarvoor nog geen dienst deed als bibliotheek, waarbij met name gekeken wordt naar de focus op ‘community needs, local culture en digital development‘.

In het kader van de prijs zullen openbare bibliotheken onder andere beoordeeld worden op de manier waarop zij digitale ontwikkelingen en de lokale cultuur hebben geïncorpereerd in het ontwerp van hun bibliotheek. Het ontwerp dient open en functioneel te zijn, waarbij het zowel goed aansluit bij de omgeving als creatieve en vernieuwende mogelijkheden biedt voor de gebruikers. Bovendien moet duurzaamheid een belangrijke rol spelen in het ontwerp. De nominaties zullen beoordeeld worden aan de hand van zes criteria: Interaction with the surroundings and local culture; Flexibility; Sustainability; Architectural quality; Learning space en Digitization.

Aan de Public Library of the Year Award, die uitgereikt zal worden tijdens de IFLA-conferentie, die in augustus plaats vindt in Kuala Lumpur, Maleisië, is een geldbedrag verbonden van 5000 dollar. Bibliotheken kunnen zich aanmelden via de website van Systematic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *