AMOLF zoekt een Medewerker Informatievoorziening

Wij zoeken een medewerker Informatievoorziening voor 24 – 32 uur per week.

Als medewerker informatievoorziening ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in de bibliotheek van AMOLF en ARCNL, twee onderzoeksorganisaties van NWO. Je draagt zorg voor een goede indeling van en toegang tot de (digitale) collectie. Je regelt het interne en externe leenverkeer en geeft ondersteuning en instructies aan gebruikers. Daarnaast zorg je voor een goede ontsluiting en presentatie van wetenschappelijke en andere publicaties van de instituten in de ‘repository’, en houdt deze actueel. Je controleert of de onderzoekers publiceren volgens de richtlijnen van het Open Access beleid. Je verstrekt op verzoek bibliografische informatie en doet literatuuronderzoek. Je onderhoudt een relevant netwerk van andere bibliotheken, uitgevers en leveranciers.

Deze functie valt onder de afdeling Communicatie. Naast de medewerker informatievoorziening bestaat deze afdeling uit twee communicatie adviseurs en een website content-beheerder. In deze functie werk je zeer zelfstandig. Je bent voor een groot deel zelf verantwoordelijk voor uitvoering en resultaten. Je hebt veel contact met de onderzoekers, maar ook met je collega’s in de ondersteunende afdelingen en met collega-bibliothecarissen van de andere onderzoeksinstituten van Stichting NWO-I.

About the groupAMOLF en ARCNL bevinden zich op het Amsterdam Science Park. Er werken in totaal circa 240 onderzoekers en 80 ondersteunende medewerkers, in technische en administratieve functies.AMOLF verricht fundamenteel onderzoek naar de fysica van complexe materie en creëert nieuwe functionele materialen, in samenwerking met universiteiten en industrie. Zie ook www.amolf.nl.

Het Advanced Research Center for Nano-Lithography (ARCNL) verricht fundamenteel onderzoek aan de fysica en technologie van nanolithografie, in het bijzonder voor toepassing in de halfgeleiderindustrie. Het ARCNL is een publiek-private samenwerking tussen ASML en meerdere kennisinstellingen. Zie ook www.arcnl.nl. AMOLF en ARCNL hebben een gezamenlijke bibliotheek.

QualificationsDe kandidaat die we zoeken beschikt over:

  • HBO denk- en werkniveau en bij voorkeur een opleiding Informatiedienstverlening en -management (IDM);
  • Inzicht in en ervaring met wetenschappelijke onderwerpontsluiting;
  • Ervaring met het gebruik en toepassing van geautomatiseerde informatiesystemen, waarbij enige kennis van html een pre is;
  • Accuratesse, een dienstverlenende instelling en goede communicatieve vaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal.
Terms of employmentDe sfeer op de instituten wordt in hoge mate bepaald door jonge, enthousiaste, veelal buitenlandse medewerkers. De communicatie is informeel en verloopt via korte lijnen. We bieden uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (zie www.nwo-i.nl). Training on the job en studiefaciliteiten zijn vanzelfsprekend. Afhankelijk van opleiding en ervaring, valt je salaris in schaal 6 of 7; maximaal € 33.034,= bruto per jaar (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) bij een 32-urige werkweek. Het betreft een dienstverband van twee jaar, met de intentie van een aansluitend vast dienstverband.
Contact infoMevr. Erny Lammers
Hoofd Communicatie
Tel.: 020-754 7408
E-mail: e.lammers@amolf.nlHeb je interesse in deze functie, dan kun je vóór 5 april 2018 solliciteren d.m.v. de sollicitatieknop. Sollicitaties na deze datum worden alleen bij hoge uitzondering in de procedure meegenomen.

Online screening kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *