KNAW zoekt Medewerker Documentaire Informatievoorziening

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) is het forum van en voor excellente wetenschappers. De KNAW is adviesorgaan van de regering en verantwoordelijk voor vijftien instituten die met hun onderzoek en collecties bij de (inter)nationale top horen. Zelfstandige onderdelen zijn De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten.

De sectie Documentaire Informatievoorziening (DIV) is belast het ontsluiten en toegankelijk houden van het centraal archief van de KNAW en adviseert de directie en instituten van de KNAW op het terrein van archiefbeheer. Daarnaast voert DIV een aantal andere taken uit die eraan bijdragen dat de medewerkers van het stafbureau beschikken over informatie die noodzakelijk is voor de uitvoering van hun taken.

Voor het stafbureau van de KNAW wordt gezocht:

Medewerker Documentaire Informatievoorziening

32 uur per week – in Amsterdam

Je bent een praktisch ingestelde en communicatief vaardige DIV medewerker met kennis van zowel de analoge als digitale kant. Iemand die meedraait in de dagelijkse werkzaamheden van de DIV-afdeling en daarnaast ook kan meedenken over ontwikkelingen op het gebied van DIV, informatievoorziening en digitalisering.

Functie-taken

 • Verzorgen en bewaken van de ontsluiting van documenten en dossiers
 • Het verstrekken van informatie, beantwoorden van vragen en afhandelen van informatieverzoeken m.b.t. archief en overige bronnen
 • Ondersteunende taken ten aanzien van het archiefbeleid, zoals werkzaamheden m.b.t. het lopende digitaliseringsproject, de archiefregeling en overbrenging

Functie-eisen

 • Een relevante MBO+ of HBO opleiding, bij voorkeur op het gebied van documentaire informatievoorziening
 • Relevante werkervaring
 • Kennis van en ervaring met archief- en documentbeheer
 • Kennis van recente ontwikkelingen op het gebied van DIV, informatievoorziening en digitalisering
 • Goede informatievaardigheden
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Competenties

 • Resultaatgerichtheid
 • Accuratesse
 • Integriteit
 • Klantbetrokkenheid
 • Organisatiesensitief

Aanstelling en salaris

Het betreft een tijdelijk dienstverband van een jaar. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris bij een fulltime aanstelling maximaal € 2.917,00 bruto per maand bij een 38-urige werkweek (schaal 7 CAO Nederlandse Universiteiten), en daarnaast 8% vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering. Er is een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Standplaats

Kloveniersburgwal 29, Amsterdam

Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Joeri Meijer, hoofd sectie DIV, telefoon 020 551 0735, e-mail joeri.meijer@knaw.nl.

Ons websiteadres is: www.knaw.nl.

Sollicitaties

Richt je sollicitatie met een curriculum vitae vóór 26 februari 2018 aan de KNAW, per e-mail aan: solliciteren@knaw.nl onder vermelding van Medewerker DIV. De gesprekken vinden plaats op donderdag 1 maart van 13.00 tot 16.00 uur. De tweede gesprekken vinden plaats op vrijdag 9 maart van 14.00 tot 16.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *