Joseph Busch verzorgt keynote op VOGIN-IP-lezing 2018

Joseph Busch, eigenaar van het adviesbureau Taxonomy Strategies, verzorgt tijdens de VOGIN-IP-lezing 2018 op 28 maart de keynotelezing. Afgelopen najaar verzorgde hij een keynote op de Taxonomy Boot Camp London 2017. Joyce van Aalten was erbij.

Door: Joyce van Aalten

Er bestaat een grijs schemergebied tussen artificial intelligence en automatische classificatie. Beide lopen in elkaar over en het is niet gemakkelijk te definiëren wat nu precies onder beide begrippen wordt verstaan. Maar tijdens zijn keynote presentatie op de Taxonomy Boot Camp London 2017 durfde Joseph Busch zich eraan te wagen om ze helder van elkaar te scheiden. Dat deed hij onder andere door verschillende soorten toepassingen, zoals sentiment analyse en entity extraction onder te verdelen naar artificial intelligence en automatische classificatie. En om het nog concreter en praktischer te maken, gaf hij een overzicht van tools die zich hiermee bezighouden, waaronder IBM’s Watson.

Een van de grote misverstanden, waar ik ook vaak mee te maken krijg, is dat gedacht wordt dat bij artificial intelligence en automatische classificatie alles vanzelf gaat. Als een soort magische wondermachine weet de computer wat je zoekt en zorgt hij ervoor dat je alles wat relevant is vindt. Anderen stellen dat het handwerk van personen vele malen beter en onmisbaar is. Joseph Busch stelt dat een combinatie van beide tot het beste van twee werelden leidt. In die gedachtegang kan ik me helemaal vinden.

Joseph Busch hield op de Taxonomy Boot Camp Londen 2017 geen vaag verhaal, maar gaf een duidelijk overzicht van de laatste ontwikkelingen. Het maakte de presentatie van Busch praktisch, to-the-point en direct toepasbaar voor iedereen die aan de slag wil met artificial intelligence en/of automatische classificatie. Om dat concrete verhaal van Busch ook te horen, kun je nu naar de keynote komen die hij 28 maart op de VOGIN-IP-lezing in de OBA in Amsterdam geeft. 

Deze bijdrage komt uit IP nr. 1 / 2018. Het gehele nummer kun je hier lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *