Inspiratiemiddag Bibliotheken in transitie op 13 februari

Op 13 februari organiseert het OKBN | Overleg Kunst(historische) Bibliotheken Nederland in Amsterdam een ‘Inspiratiemiddag Bibliotheken in transitie’.

Op deze middag staat de stelling centraal dat bibliotheken in ‘transitie’ zijn en zoeken naar nieuwe vormen van dienstverlening. Hoe kunnen zij aansluiten bij de behoeften van de toekomstige gebruiker? En heeft de bibliotheek als informatiedeler, kennisverspreider dan nog bestaansrecht?

Saskia Scheltjens (Rijksmuseum) zal de middag inleiden. Vervolgens wordt het thema ‘Bibliotheken in transitie’ aan de hand van best practices (nieuwe diensten van culturele (erfgoed)instellingen), ervaringen en vragen in een paneldiscussie en uitwisseling met de zaal besproken.

In het panel hebben zitting: Ivo Zandhuis (AdamNet, zelfstandig adviseur); Roman Koot (Rotterdamsch Leeskabinet); Wilma van den Brink (UvA/ HvA), Saskia Scheltjens (Rijksmuseum) en een mystery guest.

Deze inspiratiemiddag vindt plaats in FLOOR, het debatcentrum van de HvA. Het OKBN werkt voor deze middag samen met HvA/UvA, (Hogeschool van Amsterdam/Universiteit van Amsterdam), WsWb (Werkgroep speciale en Wetenschappelijke bibliotheken), Adamnet en AIN.

Informatie over inschrijven: ain.amsterdam.

(Foto: pixabay.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *