Architect Francine Houben vertelt op 19 februari over haar ontwerpen voor bibliotheken

In de lezingenreeks Uit de Kunst van de KNAW staat steeds een van de leden van de Akademie van Kunsten centraal. Op 19 februari vertelt architect Francine Houben over haar ontwerpen voor bibliotheken en de nieuwe functies die zij hebben.

Francine Houben is oprichter en creatief directeur van architectenbureau Mecanoo in Delft. Ze ontwierp de bibliotheek van de Technische Universiteit Delft en de Library of Birmingham. Momenteel werkt zij aan de renovatie van de New York Public Library.

Voor Houben is een bibliotheek meer dan een huis voor boeken; het zijn de ‘kathedralen van onze tijd’ waar mensen samenkomen op zoek naar kennis, ontwikkeling en ontmoeting. “Het idee van een bibliotheek als investering in het menselijke kapitaal van de stad, dat vind ik inspirerend.”

Andrea van Pol interviewt haar deze avond.

Uit de Kunst vindt op 19 februari van 19-21 uur plaats in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Beeld: Mecanoo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *