Hoe jongeren ‘bij toeval’ het nieuws lezen op social media (en de gevolgen daarvan)

De afgelopen jaren lezen jongeren steeds meer ‘bij toeval’ het nieuws op sociale media. Een Argentijns team van onderzoekers stelt dat jongeren op deze manier met weinig aandacht het nieuws lezen, en dat het nieuws niet als meer of minder belangrijk wordt gezien dan andere informatie op sociale media.

50 Argentijnse jongeren tussen de 18 en 29 werden geïnterviewd. Het lezen van nieuws op sociale media is volgens de onderzoekers vooral een ‘bijproduct’ van een grote stroom van informatie die jongeren op Facebook en Twitter tegenkomen. Incidentele nieuwsconsumptie draait dus niet noodzakelijkerwijs – en niet in de eerste plaats – om het nieuws zelf. Verder stellen de onderzoekers dat jongeren door deze grote stroom van informatie op sociale media met weinig aandacht en gefragmenteerd het nieuws lezen.

Lees verder op www.svdj.nl.

(Foto: Michael Coghlan (CC BY-SA 2.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *