Woordenboekenuitgever Collins bestempelt ’fake news’ tot woord van het jaar

‘Fake news’ is door de Britse woordenboekenuitgever Collins uitgeroepen tot ‘woord van het jaar’. Volgens Collins zou het gebruik van de term fake news (nepnieuws) ten opzichte van vorig jaar met 365 procent zijn gestegen.

Onder ‘fake news’ verstaat de woordenboekenmaker “onjuiste, vaak sensationele informatie bedoeld die onder de noemer nieuws wordt verspreid”. De term wordt veelvuldig gebruikt door president Trump.

Op de shortlist voor het ‘woord van het jaar’ stonden ook termen als ‘fidget spinner’, ‘gender-fluid’, en ‘gig economy’. Alle woorden op Collins’ jaarlijkse lijst krijgen een plekje in het online woordenboek en ze krijgen mogelijk ook een plekje in de komende printeditie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *