Wizenoze geselecteerd voor project om wereldwijde alfabetiseringskloof aan te pakken

Samen met twaalf andere internationale bedrijven is het Amsterdamse AI-bedrijf Wizenoze geselecteerd voor Project Literacy Lab. Uitgeverij Pearson en de Amerikaanse venture capitalist The Unreasonable Group willen samen met de deelnemers de wereldwijde alfabetiseringskloof aanpakken.

Project Literacy Lab   

Project Literacy Lab is een accelerator programma voor dertien innovatieve ondernemingen en is erop gericht om de wereldwijde alfabetiseringskloof te dichten. Het project maakt deel uit van een bredere en ambitieuze campagne van Pearson: een globale beweging opbouwen zodat tegen 2030 een universele geletterdheid wordt bereikt.

Enige deelnemer uit Nederland    
Voorafgaand aan de toetreding tot het programma vond een uitgebreide selectie plaats, waarin met name gekeken is naar de schaalbaarheid van de technologie en het huidige succes van het bedrijf. De participerende ondernemingen moeten allemaal in staat zijn om op korte termijn een wereldwijde speler te worden. Wizenoze is de enige deelnemer uit Nederland.

10-daags programma   

Het 10-daagse programma zal in november plaatsvinden in Connecticut, USA, en zal de dertien ondernemingen en meer dan vijftig mentoren uit de hele wereld samenbrengen. Zij zullen de ondernemers helpen hun zakelijke uitdagingen op te lossen door hen bloot te stellen aan nieuwe benaderingen en inzichten. De bedrijven zullen zowel aan klanten als aan investeerders voorgesteld worden.

Daniel Epstein, founder and CEO of Unreasonable Group over Project Literacy Lab, in een persbericht: “Many of these entrepreneurs are already measurably closing the global literacy gap with technologies we didn’t know existed – profitably. Unlike most accelerator programs, we are choosing to align with solutions that have already proven to be effective in market. Now, we’re helping these entrepreneurs scale their ventures across countries and continents to impact hundreds of millions of lives.”

‘Mooie springplank’

Oprichter Diane Janknegt is “ongelooflijk blij” met deze uitnodiging, laat ze in een persbericht weten. “Het is de ambitie van Wizenoze om met behulp van technologie informatie begrijpelijker te maken. Wij zijn de hele dag bezig om te helpen het leven van mensen makkelijker te maken door ze toegang te geven tot informatie die ze kunnen begrijpen. De selectie voor dit exclusieve programma is een prachtige springplank om een wereldwijde speler te worden op het gebied van leesbaarheid en toegankelijkheid van informatie voor iedereen.”

Sinds het voorjaar van 2017 is Wizenoze ook actief in de Engelse markt. Dit zal nu uitgebreid worden naar de Amerikaanse en internationale markt.

(Beeld: AJC1 (CC BY-SA 2.0) )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *