Stationsbibliotheek Rotterdam officieel geopend

Op 1 november hebben Theo Kemperman, directeur Bibliotheek Rotterdam, en de Rotterdamse cultuurwethouder Pex Langenberg in de Stationshuiskamer in de grote hal van Rotterdam CS officieel de Bibliotheek op het station geopend.
De Bibliotheek op het station wordt door Bibliotheek Rotterdam in een persbericht aangeduid als ‘een ontmoetingsplaats waar forenzen, bezoekers en omwonenden onder meer digitale kranten, magazines en boeken kunnen lezen en naar muziek kunnen luisteren.’

In de voormalige opslagruimte van de Stationshuiskamer biedt de Rotterdamse stationsbibliotheek op zo’n vijftig vierkante meter een collectie van circa duizend boeken en daarnaast kunnen bezoekers e-books downloaden, digitaal kranten en tijdschriften lezen, databanken raadplegen en muziek luisteren. De collectie boeken is afgestemd op de locatie en is zo actueel mogelijk. De Bibliotheek op het station is zeven dagen per week van acht tot acht open en draait voornamelijk op selfservice, al zullen medewerkers van de Stationhuiskamer wel een oogje in het zeil houden. Tijdens spitsuren – maandagochtend, woensdagmiddag en vrijdagavond – zal er wel een bibliotheekmedewerker aanwezig zijn.
Lees verder op bibliotheekblad.nl.

Officiële opening van Bibliotheek op het station in aanwezigheid van de Rotterdamse wethouder Cultuur Pex Langenberg (links), directeur Bibliotheek Rotterdam Theo Kemperman en Jeroen Alting von Geusau (regiodirecteur NS).

(Copyright – ANP Pers Support / Vincent van Dordrecht)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *