Promotieonderzoek belicht belang om in onderwijs te leren werken met data

Op 21 november promoveert Erik Bolhuis aan de Universiteit van Amsterdam op een onderzoek naar werken met data in het onderwijs.

Data – bijvoorbeeld in de vorm van toetsresultaten, evaluatiegegevens of observatiegegevens – kunnen helpen om de kwaliteit van onderwijsinstellingen zichtbaar te maken en te verbeteren. Daarom, betoogt Erik Bolhuis, is het voor lerarenopleiders van belang om aankomende leerkrachten te leren hoe zij data kunnen gebruiken. Met vier deelstudies onderzoekt hij hoe lerarenopleiders, die participeren in een datateam, kennis en vaardigheden in het werken met data verwerven en wat dit oplevert voor het werken met data in hun beroepspraktijk.

Een samenvatting van het onderzoek is te vinden op www.uva.nl.

(Beeld: Charles Hutchins (CC BY 2.0) )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *