Nieuwe website over auteursrecht voor kinderen: auteursrechtvoorjou.nl

Kinderen die iets willen weten over auteursrecht kunnen voortaan terecht bij auteursrechtvoorjou.nl. Evenals het grote zusje auteursrecht.nl is deze site in handen van de Federatie Auteursrechtbelangen.

Vier hoofdvragen

De website auteursrechtvoorjou.nl wil de belangrijkste boodschap van het auteursrecht op een toegankelijke en op kinderen toegesneden wijze weergeven. Die boodschap is vertaald naar vier hoofdvragen: Hoe krijg je auteursrecht, waarom is auteursrecht belangrijk voor jou, waar kun je auteursrecht op hebben, en wat mag je doen met werk van anderen?

Voortgekomen uit onderwijsprojecten

Auteursrechtvoorjou.nl is voortgekomen uit een aantal onderwijsprojecten die de Federatie Auteursrechtbelangen de laatste jaren heeft ontwikkeld met diverse onderwijspartners, zoals KlasseTV, Nieuwsbegrip en MediaMasters. Dit in het kader van de bevordering van mediawijsheid van kinderen. Kinderen krijgen namelijk in toenemende mate te maken met auteursrechtelijke kwesties, omdat zij zich hoe langer hoe meer in de digitale wereld bewegen en manifesteren. Daarbij zijn kinderen enerzijds zelf creatieve makers, anderzijds gebruikers van creatieve werken van anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *